Daaróm is het zo fijn thuiskomen in Veilingkwartier

15 november '23

De nieuwe stadswijk Veilingkwartier is een tikkeltje stoer en tegelijkertijd verrassend groen. De stijlvolle woningen en appartementen doen je direct denken aan de stadse architectuur van weleer. Hier waar ooit de handel in fruit bloeide vindt straks een gemêleerd gezelschap hun nieuwe thuis. Je woont hier in een kleine oase van rust maar wel met alle voorzieningen dichtbij. Om de hoek doe je je boodschappen zodat je straks lekker kunt koken voor vrienden. Samen lekker genieten in de tuin of op het balkon van je nieuwe appartement. De ideale combi van stads en groen. Binnen en buiten. Hier voel je je fijn. Het Veilingterrein is thuiskomen.

image alt

Sociale cohesie en veiligheid

Wonen in een buurt waar buren een oogje in het zeil houden, bevordert het gevoel van veiligheid. Daarnaast schept het ook een warme band van onderlinge steun en gezelligheid. Het Veilingkwartier in Tiel is precies zo'n buurt. Een fijne solidaire leefomgeving waarin een simpel 'hallo' al snel kan uitgroeien tot een waardevolle vriendschap. Kortom, het is niet alleen een plek om te wonen, maar ook een thuis waar je weet dat je er echt bij hoort.

image alt

Groen wonen

Openbaar groen werkt niet alleen als een buffer tegen geluidsoverlast, maar het zuivert ook de lucht. En iedereen weet uiteraard dat groen gezond is voor lichaam én geest. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat meer natuur om je heen zorgt voor meer geluk en minder stress. Bovendien nodigt het uit om even een ontspannende wandeling te maken of een energiek rondje te joggen. In het Veilingkwartier wordt er veel aandacht besteed aan groener wonen. Denk aan het planten van (fruit)bomen, hagen, wadi's, bloemen en struiken. Daarnaast is het groene landschap van de Betuwe en de uitgestrekte uiterwaarden ook nog eens verlengstuk van jouw misschien wel jouw nieuwe leefomgeving.

image alt

Gezonde leefomgeving

Een gezonde groene leefomgeving in een nieuwbouwwijk betekent frisse lucht, groene openbare ruimtes en duurzame woningen. Met speelplekken, struin- en wandelpaden en leuke ontmoetingsplekken in de wijk wordt gezondheid gestimuleerd en ontstaat er een actieve, verbonden gemeenschap en een omgeving waar kinderen veilig kunnen opgroeien. En dat alles met oog voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met geavanceerde isolatie, zonnepanelen, een A+++ energielabel en de nieuwste technologieën verlaag je niet alleen jouw ecologische voetafdruk, maar ook jouw energierekening. Kortom, wonen in zo'n wijk als het Veilingkwartier is een win-win: goed voor jou en goed voor de planeet!

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Veilingkwartier