Welkom op het Veilingterrein

Meer weten?

Veilingterrein, Nieuwbouw in Tiel

Een aantrekkelijke plek om te wonen, te leren, te werken en te ontmoeten. Dát is, als alles volgens plan verloopt, de toekomst voor het Veilingterrein in Tiel. Door de centrale ligging, direct naast het station en de binnenstad, is het Veilingterrein een toplocatie om te wonen. Het idee is dat deze historische bedrijfslocatie in de komende 5 jaar verandert in een prachtige woonbuurt met 325 tot 350 nieuwbouwwoningen voor jong en oud. De verwachting is dat de eerste woningen medio 2024 in verkoop gaan.

image alt

Nog even afwachten

Het Veilingterrein in Tiel was jarenlang het centrum van bedrijvigheid in Tiel en omgeving, maar deze plek wordt straks omgetoverd tot een aantrekkelijke plek voor iedereen in en om Tiel. Niet alleen om te wonen, maar ook om een ommetje te maken, koffie te drinken op het terras of vrienden te ontmoeten in de oude Veilinggebouwen.

Achter de schermen werken de gemeente, BPD Gebiedsontwikkeling en Woningcorporatie Thius samen aan een mooi plan voor deze locatie. Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Laat onderaan de pagina je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief!

image alt

Plangebied Het Veilingterrein

Het Veilingterrein ligt centraal in Tiel, ten zuiden van het spoor Utrecht-Arnhem en op loopafstand van het centrum. Het plangebied beslaat een groter gebied dan de oorspronkelijke veiling. Het wordt aan de noordzijde begrensd door het spoor, de oost- en zuidzijde eindigt bij de tuinen van de woningen aan de Meester Thorbeckestraat en de Papesteeg. De westzijde heeft geen herkenbare begrenzing; vanaf het huidige kruispunt Spoorstraat-Papesteeg loopt het plangebied door richting het westen. Ook tot het plan behoren 2 bedrijfspanden aan de Spoorstraat, 8 woningen aan de Papesteeg en het hondensportveld bij de Teisterbantlaan. Tot slot maakt een strook ten noorden van Van Kempen Koudetechniek onderdeel uit van het plangebied Veilingterrein.

image alt

Nieuw stedelijk wonen in Tiel

'Nieuw stedelijk wonen' op het Veilingterrein betekent prettig wonen met aandacht voor het welzijn en de gezondheid van de bewoners. Zo sluit het plan aan op de bestaande groenstructuren, die wij doortrekken op het Veilingterrein. Hierdoor ontstaat er ruimte voor voetgangers, beweging, ontmoetingen, sporten en spelen. De openbare ruimte richten we groen en samenhangend in, met een gevarieerd en rijk beplantingsplan. Fijn voor zowel mens als dier. Ook wordt er rekening gehouden met het opvangen van het regenwater bij grote buien. Er wordt extra aandacht besteedt aan de groene uitstraling van de buitenruimte. De wijk krijgt hierdoor een klimaat dat duurzaam, gezond en aangenaam is.

Het plan gaat bestaan uit een mix van appartementen, eengezinswoningen en sociale huurwoningen.

Wonen in Tiel

Ook de komende tijd gaan de betrokken partijen weer graag in gesprek met omwonenden en iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van het Veilingterrein. Hoe we dat gaan doen? Houd de website van de gemeente!

Ook is het mogelijk om je onderaan onze website in te schrijven voor de nieuwsbrief over Het Veilingterrein zodat wij jou in de toekomst ook op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen!

Ga naar tiel.nl/veilingterrein