Voorzieningen Het Veilingkwartier

Het moge duidelijk zijn dat aan al je behoeftes wordt voldaan in deze unieke wijk in Tiel. Winkels, restaurants, sportclubs, cultuur en een prachtige omgeving. Werkelijk alles is binnen handbereik vanuit Het Veilingkwartier. Wil je toch eens iets anders? Dan rij je zo naar een van de omringende steden of pak lekker de trein. Hier verveel jij je niet!

Festivals en evenementen

Appelpop vormt het hoogtepunt van de nazomer. Een gratis toegankelijk muziekfestival dat de beste muziekacts samenbrengt op één podium. Een dag waar de menigte zich verliest in de melodieën die uiteindelijk de avond doen vullen. Samen met je vrienden loop je lekker naar Het Veilingkwartier voor een gezellige borrel na. Direct na Appelpop dient het volgende kleurrijke evenement zich alweer aan: Het Fruitcorso. Het visuele spektakel toont met haar mooie paradewagens - vol fruit uit de omgeving - de pracht en praal van de Betuwe.

image alt

Kleurrijke omgeving

De schoonheid van Tiel wordt nog eens extra benadrukt wanneer je je overgeeft aan de natuur die de stad omringt. Langs de oevers van de rivier de Waal ontvouwt zich het weelderige landschap van uiterwaarden. Een plek om je hond uit te laten, te wandelen, te fietsen of gewoonweg te genieten van de rust en schoonheid van de omgeving. Hier, te midden van de grazende hooglanders en het kabbelende water, ervaar je een sensatie van bevrijding tijdens je rondje hardlopen. Even ontsnappen aan de drukte van de dag.

Ontdek Het Veilingkwartier

Cultuur en sport

Een dag naar het museum of een avond naar het theater of de bioscoop? Dat kan allemaal. Bij Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof hebben ze een uitgebreid programma met voorstellingen en films. En Flipje moet je ook van dichtbij gezien hebben natuurlijk. Dat kan in Het Flipje en Streekmuseum, een modern museum in een prachtig historisch pand aan de Waal. Ook op sportief gebied is er genoeg te doen rond Het Veilingkwartier. Er zijn veel sportgelegenheden waar je kunt fitnessen of zwemmen en je hebt genoeg parkjes en groene routes waar je kunt buitensporten, wandelen of hardlopen.

Ben je een golfliefhebber dan kun je een balletje slaan bij Betuws Golfcentrum de Batouwe. Padellen of een potje tennis doe je bij Padel & Tennis Plaza Tiel of bij de gezellige Tielse Lawn Tennis Club, Tennisclub Groenendaal of L.T.V. ten Medel. Ben je meer van hockey? Dan kun je je inschrijven bij THCC De Kromhouters.

image alt

Winkels en horeca

Voor de dagelijkse boodschappen kun je onder andere terecht bij de Albert Heijn, Lidl, Aldi of Jumbo in Tiel. Een bakkerij, visboer, kaaswinkel en andere speciaalzaken vind je in het stadscentrum van Tiel. Net als boetiekjes, schoenen- en kledingwinkels. Voor een dag shoppen kun je het beste naar De Watersstraat en de Voorstad. Dat zijn de hoofdwinkelstraten van Tiel, waar bekende ketens en merken te vinden zijn. Even pauzeren? Aan lekkere lunchzaken en restaurants geen gebrek. De terrassen op de Markt, het Korenbeursplein en het Plein zitten in de zomer overvol, dus neem van ons aan: de keuze is reuze.

Meer weten over de fruitstad? Dit is wonen in pittoresk Tiel!
Meer weten over Het Veilingkwartier? Ontdek de visie