4 goede redenen om naar Tiel te verhuizen

22 mei '24

Tiel is gewoon een te gekke plek om te wonen! Denk aan gezellige straatjes, toffe markten en een relaxte vibe. De stad ademt geschiedenis, maar is ook helemaal bij de tijd met moderne voorzieningen en leuke evenementen zoals Appelpop en het jaarlijkse fruitcorso. En niet te vergeten Flipje als de lokale beroemdheid die een vleugje speelsheid toevoegt aan de stad. Dit guitige fruitmannetje, bekend van de Betuwe jam, herinnert ons eraan dat Tiel toch echt de fruit hoofdstad is van Nederland. Of je nu zin hebt om een terrasje te pakken, te winkelen of een duik te nemen in de lokale cultuur, Tiel is de place to be.

image alt

1. Er is van alles te doen

Tiel saai? Helemaal niet! In de binnenstad vind je restaurants, cafés, meer dan 200 winkels, een schouwburg en een filmtheater. Ook waterliefhebbers komen in Tiel goed aan hun trekken. Wandelen langs het water, varen of zwemmen. Aan jou de keus. Wat dacht je van kanovaren op de Linge? Of een minicruise over de Waal? Ook zijn er veel sportverenigingen waar je je bij kunt aansluiten en er worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd. En wat dacht je van die fijne musea als het Flipje en Streekmuseum waar je heerlijk doorheen kunt struinen? Eén ding is zeker; in Tiel verveel je je niet.

2. Goede bereikbaarheid

Tiel ligt centraal in de Betuwe en heeft een uitstekende bereikbaarheid. De stad heeft goede verbindingen met andere plaatsen in de regio en is goed bereikbaar via de snelwegen A15 en A2. Daarnaast beschikt Tiel over een eigen NS-station met snelle verbindingen naar de grotere steden. Dit maakt Tiel tot een makkelijk bereikbare locatie in het hart van de Betuwe, omringd door de rivieren de Waal, de Linge en Amsterdam-Rijnkanaal.

image alt

3. De voordelen van nieuwbouw

De woningen in Het Veilingkwartier zijn uiteraard helemaal nieuw. En dat is hartstikke fijn! Nieuwbouw brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd (wat zorgt voor comfort én een lagere energierekening), heb je weinig onderhoudskosten dankzij alle nieuwe en duurzame materialen en voldoen de woningen aan de wettelijke eisen voor geluidsisolatie (lekker rustig dus).

4. Stads wonen met dorpsgevoel

In Het Veilingkwartier ervaar je het beste van 2 werelden: stadscomfort in combinatie met het knusse dorpsgevoel. Omgeven door veel openbaar groen zoals (fruit)bomen, bloemen en struiken, biedt de wijk een verfrissende ontsnapping aan de stedelijke drukte. Hier wonen voelt als thuiskomen in een charmant dorp, maar dan wel met alle moderne gemakken binnen handbereik. Dé ideale balans tussen de gemoedelijkheid van een dorp en het stadse leven.

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Veilingkwartier