Inloopbijeenkomst over Inrichtingsplan Groen op 29 november

31 oktober '23

Op 29 november bent u van harte welkom op de inloopbijeenkomst over het Inrichtingsplan Groen van Het Veilingkwartier. Tussen 16.30 tot 19.30 uur kunt u op elk moment binnenlopen in het kantoor van de GEM Veilingterrein aan de Spoorstraat 5 in Tiel (gebouw oude Metawafabriek).

Het Inrichtingsplan wordt op dit moment gemaakt door de gemeente Tiel en de GEM Veilingterrein met hulp van een landschapsarchitect. Voordat het plan definitief wordt, willen we geïnteresseerden informeren over hoe we van Het Veilingkwartier een groene woonlocatie gaan maken. 

Speelplekken, struinpaden en wadi’s

In het Inrichtingsplan staat informatie over de speelplekken en struinpaden in Het Veilingkwartier. Hoe de wadi’s tussen de woningblokken kunnen worden ingericht en welke(fruit) bomen, struiken, hagen en bloemen in Het Veilingkwartier gepland kunnen worden.

 

Inrichting Spoorpark

Ook de inrichting van het Spoorpark staat in het Inrichtingsplan. Dit Spoorpark is een 6000 m2 groenstrook die langs het spoor tegenover Het Veilingkwartier ligt. De plannen voor de inrichting van het Spoorpark zijn nog niet zo concreet als die van Het Veilingkwartier. Er is nog ruimte voor ideeën over de thema’s ‘Bewegen’ en ‘Geschiedenis’. Beide thema’s willen we terug laten komen in het Spoorpark. Als u daar ideeën over heeft, bent u van harte welkom op de Inloopbijeenkomst.

 

In het Inrichtingsplan staat geen informatie over het woningaanbod in Het Veilingkwartier. Informatie daarover komt in het eerste kwartaal van 2024. Daarover informeren we u rond die tijd. Meer informatie over de eerste fase van de verkoop staat ook op de website van Het Veilingkwartier.

 

Meer over het Veilingterrein? Bekijk de homepagina
Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten