Open Huis Veilingterrein

30 maart '23

Op 12 april geeft de GEM Veilingterrein namens de gemeente Tiel en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling het officiële startsein voor de uitvoering van het project Ontwikkeling Veilingterrein. Graag nodigen we jou uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

Datum: woensdag 12 april
Tijd: van 15.00 uur tot 18.00 uur
Adres: Spoorstraat 5 in de oude Metawafabriek

Op 12 april kunnen omwonenden, woningzoekers en iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe plannen en de geschiedenis van het Veilingterrein een kijkje komen nemen. Een groot deel van de gebouwen op het Veilingterrein wordt dit jaar nog gesloopt. De villa van de voormalige Fruitveiling en een deel van het Metawagebouw blijven behouden en krijgen een nieuwe functie.

Programma

Er vinden rondleidingen plaats in de gebouwen. Dat is de laatste kans om de historische gebouwen te bekijken. En in de fabriekshal van de Metawa kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje de informatiemarkt bezoeken.

 

Nieuwe groene woonbuurt

 

Op het Veilingterrein komt een aantrekkelijke groene woonbuurt met 325 koop- en huurwoningen voor jong en oud.

 

Officieel startsein

Eerder die middag vindt ook een bijeenkomst met alle partners in het project plaats. Bestuurders van de samenwerkingspartners verrichten dan een officiële starthandeling.